wat we bedoelen met nachtmode

lingerie altesse

Wat we bedoelen met nachtmode

Als we spreken over nachtkleding, bedoelen we hiermee de kleding die je de hele nacht draagt, om in te slapen. Huiskleding, is dan weer meer bedoeld om ‘s morgens of ’s avonds aan te trekken, soms over je nachtkleding, om meer comfortabel te zitten en te ontspannen bv.

Nachtkleding bestaat bij voorkeur uit een soepele en comfortabele stof die aangenaam aanpast om het lichaam.

En natuurlijk is er ook een nachtmode die daarom niet specifiek bedoeld is om in te slapen…

Er zijn heel veel verschillende modellen nachtkleding, we zetten ze even op een rijtje.

Het nachthemd of de nachtjapon wordt vaak gedragen door vrouwen en ook af en toe door mannen en is een soort jurk, met of zonder knopen. Deze is vaak 90 cm lang of langer.

Daarnaast is er de bigshirt. Deze lijkt op een nachthemd maar is meestal iets korter en heeft meer de vorm van een t-shirt.

Prints, kleuren en snitten variëren ieder seizoen, zoals in de mode van de bovenkleding.

De pyjama wordt door mannen en vrouwen gedragen en bestaat uit twee delen. Een broek en een vest, met of zonder knopen. Pyjama’s worden minder gedragen, vaak omdat het nu warmer is in onze woningen dan vroeger.

Een shortama is een pyjama met een korte broek.

Een babydoll of negligé is meestal gemaakt van satijn en heeft cups die uitlopen in een kort rokje, hieronder past een bijhorende slip of string. Soms spreken we van een negligé-set, dan is er een (lange) ochtendjas bij.

Wanneer we spreken over huiskleding, dan hebben we het over bedjasjes, ochtendjassen en huispakken.

Een bedjasje is steeds vaker weer terug te vinden in de collecties. Het is een kort jasje met lange mouwen dat lekker warm is om snel aan te trekken en gemakkelijk te zitten in bed of in de zetel.

Een ochtendjas, een kamerjas of een peignoir is niet eigenlijk niet allemaal het zelfde, maar in de volksmond wordt vaak het zelfde bedoeld; een langere mantel, met knopen of een ceintuur, soms met een rits. Deze jas kan uit verschillende stoffen bestaan zoals badstof, fleece of katoen.

Tot slot hebben we ook nog huispakken. Heerlijk om na een dagje werken aan te trekken en te ontspannen. Een huispak lijkt op sportkleding zoals een joggingpak of op een pyjama. Alleen is de stof dikker en is een huispak niet bedoeld om in te slapen.

Twee belangrijke punten waar u op moeten letten wanneer u nachtmode koopt: welke stof past bij u en welk model zit het best (zit er geen rits of iets anders in de weg).

Verder helpen wij u graag verder indien graag meer advies wenst.

Recentste blogposts

Beste iedereen,

wo, 18/03/2020 - 15:43

Met deze tips blijft je bikini of badpak langer mooi!

do, 19/07/2018 - 09:29

LINGERIE ALTESSE EXCLUSIEVE LINGERIE STYLING AVOND

za, 03/03/2018 - 12:10
Prima donna swimwear 2018

Nu de gezellige feestdagen voorbij zijn, kunnen we stiekem beginnen aftellen naar de zomer.

wo, 10/01/2018 - 17:21
cadeautips nachtmode lingerie altesse

Minder dan 50 dagen voor kerstmis. Wij kijken alvast uit naar de gezellige familiedagen. Dat betekent ook dat er heel wat cadeautjes onder de kerstboom staan.

do, 09/11/2017 - 08:57

De Turnhoutse cadeaubon:

za, 21/10/2017 - 13:47

Pagina's